Турция е решена да унищожи Кюрдската работническа партия (ПКК), докато последният терорист на

...
 Турция е решена да унищожи Кюрдската работническа партия (ПКК), докато последният терорист на
Коментари Харесай

Ердоган обяви нова военна операция в съседна страна на Турция

 

Турция е решена да унищожи Кюрдската работническа партия (ПКК), до момента в който последният терорист на групировката не бъде обезвреден, съобщи нощес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от турските медии.

Терористичната организация, която претърпя огромни загуби в интервенциите, които организирахме по южните ни граници, сподели мръсното си лице, като проля кръвта на почтени с минометни офанзиви. Повтарям още един път обета, който дадохме да унищожим терористичната организация, която умъртви нашето 5-годишно чадо и нашата 22-годишна учителка в Каркамъш, “ съобщи Ердоган след съвещание на държавното управление под негово управление, съобщи Дарик. 
 
Изявлението на президента е сигнал за нова интервенция на турската войска в Сирия и Ирак срещу Кюрдската работническа партия (ПКК) и сирийските Сили за отбрана на народа (СЗН), които съгласно Анкара съставляват две разклонения на една и съща терористична формация. 
Миналата седмица турското граничното населено място Каркамъш бе подложено на минометен обстрел, който съгласно турските източници е бил осъществен от СЗН. Учителка на 22 години и едно 5 годишно детенце починаха. Ердоган тогава още разгласи, че Турция ще отмъсти за жертвите.
“На местата, където правим трансгранични интервенции, никой от нашите братя не би трябвало да се тормози. Ние не дискриминираме въз основа на нечий генезис, религия, фракция или податливост. Всяка стъпка, която подхващаме има за цел да изградим по-добро бъдеще за всички. Тези, които идват от хиляди километри и палят на всички места, без да вършат разлика сред терористи и почтени, би трябвало да почитат тази сензитивност на Турция. Ние не сме виновни пред никого, както и не търсим позволение от никого. Няма да толерираме лицемерието на тези, които поддържат терористична организация ”, съобщи Ердоган.

Той подчертава върху развиването на връзките с Русия и Украйна. 

„ Опитваме се да сведем до най-малко последствията от рецесията в нашия район с водачите на Русия и Украйна, от време на време лице в лице, а от време на време и по телефона. Проведохме поредност телефонни диалози предходната седмица. Удължихме доставката на зърно, която бе достигнала стадия на блокаж, с още 120 дни. Нашата цел е да стигнем до точка на всеобхватно преустановяване на огъня и спокойно съглашение, с цел да поддържаме естествени контакти, уточни Ердоган.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР